Grid star

Dinti ficsi in 24 ore

In ce consta procedura “ Dinti ficși în 24 ore ”?

Procedura „Dinti Ficsi in 24 de ore” este o metoda prin care se poate obtine o dantura fixa provizorie in doar 24 ore fara sa mai fie nevoie sa se astepte osteointegrarea implanturilor.

Aceasta procedura implica inserarea implanturilor, 6 implanturi la maxilar si 4 implanturi la mandibula, care vor servi ca baza pentru proteza provizorie si apoi a dinților ficsi.

Se vor monta pe aceste implanturi dentare, dintii provizorii, iar in timpul cicatrizarii, se vor crea dintii definitivi care vor fi fixati de implanturi.

Aceasta procedura este deosebit de eficienta pentru cei care au pierdut mai multi dinti sau chiar dantura completa, oferind o solutie estetica si functională într-un timp record.

Beneficiile procedurii Dinti Ficsi in 24 ore:

Aceasta intervenției are foarte multe beneficii in comparatie cu alte metode de reabilitare dentară. Acest sistem aduce extrem de multa stabilitate lucrarii definitive.

 • Iata la ce te poti astepta daca alegi o refacere a danturii cu sistemele fixe:
 • Rezultate rapide: Aceasta tehnica ofera pacientilor posibilitatea de a avea dantura fixa intr-o perioada extrem de scurt, de obicei in doar 24 de ore. In cazul sistemelor dentare de top putem vorbi chiar si de 7 ori mai rapid.
 • Pret redus fata de alte sisteme: Numarul de implanturi necesar este mult mai redus decat in cazul utilizarii sistemelor clasice in care se pot insera chiar si 10 implanturi dentare.
 • Reabilitare totala orala: Procedura ofera o solutie pentru cei cu probleme dentare severe, oferind posibilitatea inlocuirii tuturor dintilor pentru partea de jos sau partea de sus.
 • Confort: Spre deosebire de protezele obisnuite, dintii ficsi sunt stabili si confortabili, crescand calitatea vietii.
 • Ocluzie incorectă – dacă este necesar tratamentul ortodontic, fațetele dentare nu se vor aplica
 • Rezultate naturale: Dintii ficsi sunt proiectati pentru a arata si a se simti ca dintii naturali, imbunatatind increderea in sine.
 • Functionalitate: Imbunatatesc abilitatea de a mesteca si de a vorbi, permitand pacientlor sa se bucure din nou de alimente.
 • Durabilitate: Cu ingrijirea adecvata, dintii ficsi pe implant dentar rapid pot dura toata viata, facandu-i o investitie pe termen lung.
 • Sanatatea osoasa: Implanturile, care sunt baza pentru dintii ficsi, ajuta la prevenirea pierderii osoase la nivelul maxilarului.
 • Imbunatatirea esteticii orale: Dintii ficsi ofera un zambet frumos si natural, care poate imbunatati imaginea de sine.

Cine poate beneficia de sistemul de dantura fixă în 24 de ore?

In implantologie, reabilitarea orală se aplica tuturor pacientilor. Sistemul de dinți ficși în 24 de ore poate fi o optiune potrivita pentru o varietate mare de pacienti.

 • Pacientii cu dinti lipsa: Cei care au pierdut unul, mai multi sau chiar toti dintii pot beneficia de acest sistem. Implanturile pot fi utilizate pentru a inlocui un singur dinte, mai multi dinti sau toata dantura.
 • Pacientii cu dinti deteriorati sau infectati: Daca dintii sunt grav afectati de carii sau infectii, este posibil ca extragerea si inlocuirea lor cu implanturi dentare sa fie cea mai buna solutie.
 • Pacientii cu boli parodontale severe: Bolile parodontale pot duce la pierderea dintilor si la resorbtia osoasa. Implanturile pot ajuta la prevenirea ulterioarei pierderi de os si pot inlocui dintii pierduti.
 • Pacientii nemultumiti de proteze: Multi oameni considera protezele inconfortabile sau instabile. Sistemul de dantura fixa in 24 de ore ofera o alternativa care este mai confortabila si mai stabila.
 • Pacientii care doresc o solutie rapida: Spre deosebire de procedurile traditionale de implanturi dentare, care pot dura luni de zile, acest sistem permite realizarea de implanturi si dinti permanenti intr-o singura zi.

Este important de mentionat ca nu toti pacientii sunt candidati potriviti pentru tratamentul cu implanturi.

Factori precum sanatatea generala, densitatea osoasa a maxilarului si obiceiurile de viata (de exemplu, fumatul) pot influenta eligibilitatea pentru un sistem de implant.

Decizia finala trebuie luata in urma unei consultatii stomatologice cu un medic dentist sau un specialist in implanturi dentare.

Care sunt etapele tratamentului cu implant dentar într-o zi?

Tratamentul cu implant dentar reapid si dantura fixa in 24 ore se realizeaza in 2 etape, etapa chirurgicala si etepa protetica.

 • I Etapa chirurgicala presupune aplicarea sistemului de implanturi dentare si lucrarea provizorie. El decurge astfel:
 • Consultatia initiala: Acesta este primul pas, in care medicul dentist evalueaza starea generala de sanatate, starea locala si istoricul medical. Acesta determina, bazat si pe un tomograf dentar, daca pacientul este un candidat potrivit pentru procedura de implant dentar intr-o zi. Tot in aceasta sedinta se realizeaza si un plan de tratament bazat pe un computer tomograf.
 • Planificarea tratamentului: Daca pacientul este considerat un candidat potrivit, medicul dentist va planifica detaliile tratamentului. Acest lucru implica planificarea pozitionarii implanturilor si designul pentru lucrarea fixă provizorie.
  In acesata etapa se poate recurge si la sistemul de ghid chirurgical unde implanturile sunt inserate fara taieturi.
 • Procedura de implantare: In ziua procedurii, implanturile sunt plasate in osul maxilar. Procesul este realizat in general sub anestezie locala si exceptionalcu anestezie generala, in functie de complexitatea cazului si de preferintele pacientului.
 • Dantura provizorie: Imediat dupa plasarea implanturilor, amprentam implanturile pentru a putea realiza proteza dentara fixa provizorie
 • II Etapa protetica
 • Perioada de vindecare: Desi pacientul va avea dinti noi imediat dupa procedura, osul maxilarului va avea nevoie de timp pentru a se vindeca si pentru a se integra cu implanturile. Perioada de vindecare poate varia in functie de individ, dar in general dureaza intre 4 si 6 luni.
 • Lucrarea finala definitiva: Odata ce osul s-a vindecat suficient, si gingiile sunt pe pozitia finala lucrarile provizori sunt inlocuite cu cele permanente. Acestea sunt proiectate pentru a se potrivi perfect. Lucrarea dentara finala fixa pe implanturi se va potrivi perfect cu gingia si dintii opozanti

Când nu este recomandat implantul dentar rapid?

Implantul dentar rapid nu se recomanda in urmatoarele situatii:

 • Sanatate precara generala: Persoanele cu anumite conditii medicale precum diabet necontrolat, boli cardiovasculare severe, boli autoimune sau cele care urmeaza tratamente pentru cancer nu sunt candidati potriviti pentru implanturi dentare.
 • Calitatea si cantitatea insuficienta a osului: Desi acest lucru este rar, exista si situatii in care lipsa osului nu ne permite sa inseram implanturile. Pentru a sustine implanturile, pacientul trebuie sa aiba o densitate osoasa adecvata. In cazul in care osul maxilar nu este suficient de gros sau de puternic, implantul nu ar putea fi sustinut corespunzator.
 • Sanatatea precara locala: Anumite afectiuni locale cum sunt leziunile maligne sunt o contraindicatie majora. Acestea tin de chirurgie oro-maxilo-faciala si trebuie rezolvate inainte de a incerca o reabilitare cu dinti ficsi in 24h.

 

Buna, te putem ajuta?