Grid star

Implantologie

Ce este implantologia dentara ?

Implantologia este specialitatea chirurgicala care se ocupa cu inlocuirea dintilor lipsa de pe arcade, sau a celor iremediabil deteriorati, folosind inserarea de implanturi dentare.

Ce este un implant dentar?

Un implant dentar este foarte asemanator unui surub, este confectionat din titan, si inlocuieste radacina unui dinte natural extras.Dupa interventia de extractie, medicul insereaza implantul, urmand ca dupa etapa de vindecare, sa fie atasat implantului o alta piesa, denumita bont protetic, pe care va fi montata coroana, puntea sau proteza dentara.

In ce conditii se poate efectua interventia de inserare a implantului dentar ?

In conditiile in care exista unul sau mai multi dinti lipsa.

Daca pacientul prezinta o stare generala de sanatate buna ( nu are diabet zaharat, osul receptor pe care se va insera implantul prezinta calitatea si cantitatea potrivite unei astfel de interventii, pacientul nu sufera de boli de sange sau alte boli cronice ).

Care sunt etapele unei astfel de interventii?

Consultatia, analize de sange, tomografii computerizate.Toate aceste investigatii ajuta la stabilirea unui plan de tratament individualizat .Daca starea dumneavoastra de sanatate permite inserarea de implanturi, medicul va va programa pentru interventia propriu-zisa:

- Inserarea de implant sub anestezie.

- Dupa inserarea in os, se acopera cu gingie

- Se efectueaza sutura

- Se verifica d.p.d.v radiologic rezultatul implantarii

Ce inseamna osteointegrare ?

Perioada de vindecare a locului in care a fost inserat implantul se numeste osteointegrare, si dureaza intre 3 si 6 luni.Dupa vindecare, se poate atasa bontul protetic, urmand ca in termen scurt sa vi se poata monta lucrarea protetica.

Inserarea implantului este dureroasa ?

Nu. Exista posibilitatea ca la aproximativ 3 ore de la interventie sa simtiti un oarecare disconfort cauzat de faptul ca anestezia isi pierde efectul, insa cu ajutorul tratamentului recomandat de catre medicul stomatolog, disconfortul va disparea in scurt timp.

Buna, te putem ajuta?