INFO

Sase probleme de sanatate cauzate de afectiunile danturii


În trecutul nu foarte îndepărtat, igiena orala nu a fost considerata un factor care sa afecteze starea generala de sanatate, dar astăzi, stiința a dovedit că există o legătură puternică între cele doua.


O igiena orala necorespunzatoare poate fi o pepiniera de bacterii și atunci când igiena orala este neglijata sau ignorata, aceasta va determina în cele din urmă aparitia parodontozei -  boala cauzata de bacterii, care pot ajunge in fluxul sanguin prin sangerarea gingiilor.

Afectiuni grave cauzate de igiena orala precara

  1. Boli de inima - Bacteriile din sange pot călători catre inima
  2. Endocardita - Bacteriile pot găsi drumul spre garniturile interioare ale inimii si valvelor, creandu-se buzunare de creștere ale  bacteriilor. Aceste buzunare provoaca inflamatii si infectii ale garniturilor interioare ale inimii.
  3. Accident vascular cerebral - Există o serie de motive pentru care poate avea loc un accident vascular cerebral - unul dintre ele este ingustarea peretilor arterelor, iar altul este formarea de cheaguri de sange. Se crede că bacteriile orale pot fi un factor care contribuie la îngustarea arterelor, precum și la formarea cheagurilor de sânge care se dezvolta ușor din cauza răspunsului negativ al organismului la bacteriile din fluxul sanguin
  4. Inflamatie – Sangerarea gingiilor  poate provoca inflamația sistemică
  5. Artrita reumatoida - Este cunoscut faptul ca boala parodontala va agrava durerea deja existenta pe care aceasta boala auto-imuna o determina.
  6. Complicatii pulmonare- Cei care deja suferă de BPOC (boli pulmonare obstructive cronice) și pneumonie se pot confrunta cu o agravare a starii de sanatate ca urmare a unei creșteri de bacterii in plamani.

Cum evitam?

Cel mai bun mod de a lupta cu boala parodontala si problemele de sanatate legate de bacteriile orale este de a avea un regim bun de igiena orala. Eliminarea acumularii de  placa  bacteriana este necesara pentru a menține gingiile și dinții departe de bacterii.

Periati dintii de cel puțin două ori pe zi

Folositi regulat ata dentara .Dacă nu sunteți sigur de tehnica corecta a de utilizare a atei dentare, la următoarea vizită la medicul dentist acesta  vă  va arăta procedura corectă .

Mai mult decât atât, este crucial sa va programati la  medicul dentist în mod regulat (o dată sau de două ori pe an) pentru controale si igienizare. Dacă  stiti ca aveți probleme dentare, nu ezitați să faceți o programare la medicul dentist pentru a preveni complicații mai grave ale  sănătatii.Periajul si folosirea atei dentare sunt cele mai simple metode de a preveni problemele dentare !

Imagine

Sase probleme de sanatate cauzate de afectiunile danturii