INFO

Sigilarile dentare

Sigilarile dentare acționează ca o barieră impotriva aparitiei cariilor, fiind  aplicate pe  suprafețele de mestecat ale dintilor din spate (premolari și molari) pentru ca acestia sunt  mai expusi cariilor dentare. Periajul zilnic  si folosirea atei dentare  ajuta la eliminarea particulelor de alimente si a placii bacteriene de pe suprafețele netede ale dintilor. Dar periuta de dinti nu poate ajunge până la capăt în depresiuni și canale pentru a extrage resturile alimentare si pentru a elimina placa. Sigilarea dentara are rolul de a proteja aceste zone vulnerabile.


Sigilantul este ușor de aplicat de catre medicul stomatolog. În primul rând, medicul dentist va curata dintii, si va aplica o soluție ușor acidă, care este proiectata pentru a ajuta la etanșeizarea sigilantului in raport cu suprafața dintelui. Apoi, fiecare dinte este "pictat" cu un strat foarte subțire de acoperire de etanșare. Având în vedere că materialul de acoperire este incolor  sau alb, acesta nu se diferentiaza de culoarea naturala a dintelui.

De obicei, medicul dentist va folosi o lumina de întărire de mare intensitate pentru a întări materialul de etanșare după ce a fost „pictat” pe dinti.
Este important să rețineți că sigilarile  nu înlocuiesc fluorura. Mai degrabă, acestea se adaugă la beneficiile pe care ni le ofera fluorul, și pot păstra dinții  astfel încât acestia să nu se descompună sau sa necesite proceduri dentare mai extinse mai târziu.

Sigilarea dentara se aplica de obicei pe dintii de lapte, imediat după ce erup, și este repetată la intervale regulate de-a lungul anilor. Având în vedere că materialul de etanșare se pierde treptat prin uzura naturala a dintilor, sigilarea trebuie să fie repetată pentru a rămâne eficienta.


Intrebati medicul stomatolog despre sigilare si nu uitati ca ingredientele-cheie ale unui program de prevenire a aparitiei cariilor dentare si mentinerea unei sanatati orale optime,  sunt urmatoarele :

  • Periajul de doua ori pe zi cu o pasta de dinti cu fluor
  • Utilizarea zilnica a atei dentare
  • Alimentație echilibrată
  • Vizita la medicul dentist în mod regulat


Imagine

Sigilarile dentare