INFO

Fatete dentare din portelan

Fatetele de portelan dentare reprezinta una dintre minunile care au rezultat din evolutia cosmeticii dentare. Ele sunt motivul pentru care multi oameni pot zambi din nou, în ciuda numeroaselor probleme ale dintilor si gingiilor cu care s-au confruntat.

 

Cu ajutorul fatetelor putem masca anumite imperfectiuni ale danturii si desi există cu sigurantă alte proceduri prin care aceste probleme pot fi corectate, aplicarea fatetelor dentare ramane cea mai practica solutie.

Aceste mici piese sunt realizate din ceramica. Ele sunt atasate la partea din fată a dintilor, făcându-i să pară fără cusur. Este necesar sa va consultati cu medicul dentist atunci cand decideti sa va montati fatete din portelan, pentru a primi toate informatiile referitor la la procedurile implicate.

Exista riscul de a avea alergie la unele substante utilizate in cadrul acestei interventii, de aceea medicul va recomanda teste de alergie specifice.De asemenea, ca si in cazul altor proceduri, este necesara administrarea de anestezic local pentru a inlatura orice disconfort in timpul aplicarii fatetelor, iar efectele anestezicului pot fi diminuate prin administrarea de antialgice.


Culoarea fatetelor este aleasa in functie de trasaturile fiecarui pacient in parte, trebuie luat in calcul culoarea tenului, culoarea parului, fizionomia pacientului.Dupa ce sunt aplicate aspectul lor se se poate confunda cu aspectul dintilor naturali.

Un alt aspeect care recomanda montarea fatetelor de portelan este ca acestea previn aparitia cariilor dentare. În plus, ele nu sunt greu de întretinut. Aveti posibilitatea să periati, sa utilizati ata dentara si alte produse de ingrijire orala, intocmai ca pentru dintii naturali.
Există cazuri când apar mici umflaturi sau sangerari ale gingiilor in jurul fatetelor. Pentru această problemă, consultati medicul dentist imediat, la primul semn.

Ce se întâmplă dacă nu aveti nici o problemă dupa aplicarea fatetelor? Aveti în continuare nevoie de vizitele regulate la dentist, pentru a verifica starea fatetelor si pentru igienizarea acestora.

 


Sondajele arată că  fatetele dentare din portelan rămân în stare bună pe o perioada de până la cincisprezece ani de la momentul aplicarii.Insa ele pot fi afectate in cazul in care suferiti de bruxism ( scrasnitul dintilor ) sau daca nu respectati indicatiile medicului referitor la obiceiuri daunatoare pentru fatetele dumneavoastra.

Luati in calcul varianta fatetelor de portelan pentru a va asigura un zambet perfect!

Imagine

Fatete dentare din portelan