INFO

Devitalizarea ( scoaterea nervului )

Orice afectare a stratului protector al dintelui, conduce la apariţia durerii de exemplu in  cazul cariilor.

Atunci cand caria deja a ajuns la nerv, daca nu se intervine, nervul va muri in timp , fara insa a ne scuti de durere, caci resturile de nerv care vor ramane in dinte se vor infecta si se vor gangreniza.

Devitalizarea ( scoaterea nervului ) nu este dureroasa, contrar opiniei generale, si se efectueaza sub anestezie locala.

Dintele devital in timp isi va schimba culoarea, lucru care ne afecteaza din punct de vedere estetic, si care se poate corecta numai cu ajutorul fatetelor dentare, sau a coroanelor dentare.

De asemenea, este contraindicat sa spargem alune, nuci, oase, bomboane folosindu-ne de dintele devital pentru ca acesta este mai casant si riscam sa-l crapam, ciobim, etc.

ü  Procesul de devitalizare prevede anumite etape esențiale :

  1. Curatarea coroanei și a canalelor radiculare ale dintelui , prin eliminarea pulpei necrozate și prepararea canalelor radiculare pregatindu-le pentru a primi materialul de umplutură .
  2. Curățarea și sterilizarea  canalului radicular , pentru a preveni răspândirea bacteriilor și a toxinelor
  3. Umplerea permanentă a canalelor radiculare cu materiale de umplere speciale.
  4. Radiografia de control

Procedurile de devitalizare prevăd utilizarea echipamentelor moderne din titan nichel și locatoare apex sofisticate . Acestea din urmă sunt în măsură să determine cu cea mai mare precizie ,anatomia și lungimea canalelor radiculare, pentru a evita riscul de granuloame

Un dinte devital ar putea avea nevoie , uneori, să fie supus unui nou tratament de canal . Al doilea tratament endodontic se realizează când dinții nu au fost complet devitalizati sau în prezența unui nou abces sau a leziunilor granulomatoase.

 

Imagine

Devitalizarea ( scoaterea nervului )