INFO

Celulele stem dentare va pot salva viata

              Ce-ar fi dacă o vizita de rutina la dentist ar putea oferi motive solide de liniste cu privire la sănătatea copilului dumneavoastra?
Descoperirea de celule stem în pulpa dentară a avut loc in anul 2000, iar celulele s-au dovedit de atunci eficace in tratarea bolii parodontale si în regenerarea oaselor maxilarului.Aceste celule sunt supuse cercetarilor stiintifice, vizand modul în care acestea pot juca într-o zi un rol în tratarea oricarei afectiuni grave, cum ar fi :

  • diabet
  • boli de ficat
  • boli cardiovasculare
  • boli neurodegenerative, cum ar fi boala Parkinson si scleroza multiplă.
  • boli cardiovasculare
  • paralizii
  • atac de cord

Desi celulele stem pot fi gasite în majoritatea tesuturilor din organism, ele sunt, de obicei, îngropate adânc, sunt putine la numar si sunt similare ca aspect cu celulele din jur.

În afara de faptul ca celulele stem dentare sunt cele mai accesibile, ele pot  avea beneficii medicale semnificative in dezvoltarea de noi terapii medicale.

Utilizand la un pacient celule stem proprii pentru tratamentul medical înseamna un risc mult mai mic de respingere de catre organism si scade nevoia de medicamente puternice care slabesc sistemul imunitar, ambele fiind realitati negative, dar tipice care intra în joc atunci când tesuturi sau celule de la un donator sunt folosite pentru a trata pacientii.

Mai mult, celulele stem dentare au fost observate în studii de cercetare si s-a concluzionat ca sunt  printre cele mai puternice celulele stem din corpul uman. 

"Parintii sunt foarte interesati de posibilitatea de a identifica surse de celule stem la copilul lor, si apoi recoltarea si stocarea lor, astfel încât acestea ar putea fi folosite pentru a trata o afectiune eprevazuta", spune Dr. Joel Berg, presedintele Academiei Americane de Stomatologie Pediatrica.

Orice copil este un candidat pentru recoltare de celule stem.

Dintii de lapte cad in mod natural. Cu doar un pic de planificare, părintii pot colabora cu medicul dentist pentru a extrage  dintele atunci cand  pot fi recoltate celule stem valoroase. Celulele stem dentare pot deveni celule care pot vindeca copilul dumneavoastră. Stiinta evolueaza continuu.În cazul în care un copil dezvolta un anumit tip de cancer, folosirea celulelor stem proprii contribuie la stoparea in evolutie a tumorilor.

Imagine

Celulele stem dentare va pot salva viata