top of page
Caută

Sigilare dentarăSigilarile dentare acționează ca o barieră impotriva aparitiei cariilor, fiind aplicate pe suprafețele de mestecat ale dintilor din spate (premolari și molari) pentru ca acestia sunt mai expusi cariilor dentare. Periajul zilnic si folosirea atei dentare ajuta la eliminarea particulelor de alimente si a placii bacteriene de pe suprafețele netede ale dintilor. Dar periuta de dinti nu poate ajunge până la capăt în depresiuni și canale pentru a extrage resturile alimentare si pentru a elimina placa. Sigilarea dentara are rolul de a proteja aceste zone vulnerabile.


Sigilantul este ușor de aplicat de catre medicul stomatolog. În primul rând, medicul dentist va curata dintii, si va aplica o soluție ușor acidă, care este proiectata pentru a ajuta la etanșeizarea sigilantului in raport cu suprafața dintelui. Apoi, fiecare dinte este "pictat" cu un strat foarte subțire de acoperire de etanșare. Având în vedere că materialul de acoperire este incolor sau alb, acesta nu se diferentiaza de culoarea naturala a dintelui.


De obicei, medicul dentist va folosi o lumina de întărire de mare intensitate pentru a întări materialul de etanșare după ce a fost „pictat” pe dinti. Este important să rețineți că sigilarile nu înlocuiesc fluorura. Mai degrabă, acestea se adaugă la beneficiile pe care ni le ofera fluorul, și pot păstra dinții astfel încât acestia să nu se descompună sau sa necesite proceduri dentare mai extinse mai târziu.


Sigilarea dentara se aplica de obicei pe dintii de lapte, imediat după ce erup, și este repetată la intervale regulate de-a lungul anilor. Având în vedere că materialul de etanșare se pierde treptat prin uzura naturala a dintilor, sigilarea trebuie să fie repetată pentru a rămâne eficienta.