top of page
Caută

Copiii, părinții și teama de stomatolog

O problema cu care se confrunta deopotriva medicii stomatologi, parintii si copiii este teama de dentist pe care copiii o resimt, deseori fara a fi avut experiente anterioare. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Madrid subliniaza faptul ca parintii au cel mai important rol referitor la aceasta problema.


In urma studiilor, s-a demonstrat ca daca parintii se confrunta cu un grad ridicat de teama, ei transmit aceste stari emotionale copiilor, fiecare dintre parinti avand rol diferit in acest fenomen.Tatal are un rol cheie.

Se pare ca copilul tinde sa acorde atentie mai mare reactiilor emotionale ale tatalui.Mama este la randul sau influentata de atitudinea tatalui si va transmite starea sa si catre copil, prin urmare tatal ar trebui sa nu afiseze teama pe care o resimte vis-à-vis de vizita la stomatolog.


Cateva sfaturi utile pentru parinti

Nu va exprimati niciodata in fata copilului teama de dentist.

Atunci cand aveti programare la un control de rutina, mergeti impreuna cu copilul si daca este posibil, discutati cu medicul dumneavoastra sa permita copilului sa asiste la consultatie pentru a se familiariza cu ceea ce se intampla in cadrul unui consult.

Explicati-i copilului ce rol important are preventia.

Mergeti la un medic pedodont, chiar daca copilul dumneavoastra are o varsta mai mare ( 16-18 ani).Medicul pedodont este obisnuit sa gestioneze diverse situatii si sa interactioneze cu pacienti fricosi.

</